2017-10-07
今日Lunch同妈咪喺上水塭食,行多上水旧墟见到呢只间门口非常光鲜原来系一间新开嘅餐厅,仲要系用海盗作主题的,比餐厅嘅布置吸引左入去!入到去打开餐牌,原来有好多款选择,同埋全部都几有特色非一般茶餐厅,但睇吓个价钱同一般茶餐厅差唔多几抵食!我哋两个人叫咗: 水手咖喱牛肋条配白饭套餐$52呢个真系有惊喜,白饭竟然系用珍珠米,软熟又有饭香,白饭上边仲加左一啲日式嘅脆脆,好日式feel又好好食,入正题讲返个咖喱,咖喱系正宗印度𠮶只,真正有咖喱辣同好香,牛肋条分量多,仲有几旧系半筋半肉我最爱!非常入味,十分推荐!安格斯牛肉芝士汉堡配脆薯条套餐$50呢个汉堡配薯条一上枱嘅时候,妈咪问我有无睇错?唔系呀嘛,咁抵食?$50有啲个质素?因为有时同妈咪出去食西餐,一样嘅嘢要成过百!所以有啲唔敢相信!跟住我哋两个马上试吓好唔好食!点知估唔到个牛好有牛味,又好juicy!! 加埋个脆烟肉,拍绝对拍得住出边过百元的汉堡!我哋两个食到唔停得口!而条都好香脆!我哋举晒手指公狂赞!见到啲嘢咁吸引我哋两个都忍唔住要啊多个招牌菜,去骨烤菠萝鸡中翼$48:一碟有六粒,啖啖肉嘅鸡中翼里边有成粒大菠萝!酸酸甜甜,感觉非常之fr
我哋两个人叫咗:
水手咖喱牛肋条配白饭套餐$52
安格斯牛肉芝士汉堡配脆薯条套餐$50
一碟有六粒,啖啖肉嘅鸡中翼里边有成粒大菠萝!酸酸甜甜,感觉非常之fresh, 非常开胃!
今日lunch同妈咪喺呢度食得好开心!
因为而呢个价钱,但可以有高级嘅质素,仲要餐厅系主题餐厅,但收平民化茶餐厅嘅价格,去边度揾?一定会成为我的饭堂之一!😋😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻