上水区有几间心水餐厅 , Homy Cafe  系其中之一餐厅干净 , 有装修 , 坐得好舒服平日同假日都有 lunch set , $60 - $80 不等 , 价钱合理 星期1至5 食 lunch set 仲送免费是日特饮 , 每日都唔同 , 落单时可以问职员 ~试过菠萝特饮同青瓜柠檬特饮 , 虽然系免费 , 但一 d 都唔颓 ! 唔错嫁 ! 每次黎都必点 香芒芥末猪扒伴薯角 !!!主角猪扒又大块又厚 !! 有图有真相 !! 仲记得第1次黎食 , 上菜时真系哗左一声 (心入面) ! 🤣外面焦香 , 火喉掌握得好好 , 次次黎食入面都系熟 !可能因为本身块猪肉系靓肉 , 咁厚又煮到全熟都唔会鞋口 !肉质系软 , 仲有肉汁 , 配埋个芒果酱汁 , 带少少酸甜 , 好开胃 !如果觉得芒果酱汁太好味, 唔够的话, 可以叫侍应拎多 d ~食过一 d 贵价餐厅 ge 厚猪扒 , Homy cafe 呢个猪扒系完胜 !!! 无得输 !!!  之前带朋友黎食 佢都一试爱上 !! 真系好好食呀 ~~~~ 😲😲😲配菜沙律同薯角当然都唔差 ! 份量都几多 ~ 男仔食完都够饱 !餐厅 ge 汉堡包 同 意
上水区有几间心水餐厅 , Homy Cafe  系其中之一
餐厅干净 , 有装修 , 坐得好舒服

每次黎都必点 香芒芥末猪扒伴薯角 !!!
主角猪扒又大块又厚 !! 有图有真相 !!

外面焦香 , 火喉掌握得好好 , 次次黎食入面都系熟 !
可能因为本身块猪肉系靓肉 , 咁厚又煮到全熟都唔会鞋口 !

餐厅 ge 汉堡包 同 意大利饭 都好出色 , 但我始终最爱猪扒  😍😍

• 香芒芥末猪扒伴薯角