2022-07-03 498 浏览
醉鸡面食得多,但就未食过一间令我成日挂住佢嘅。有日咁啱去开上水就去试下总店,门口有人等紧外卖,入面就冇坐满人所以直接入座。唔洗多讲第一时间嗌左个醉香鸡汤米线 $50,面有好多选择,不过我钟意食米线所以嗌哩款。成间舖都带住好香嘅醉鸡味。嗌完好快就有得食,想赞下有样嘢好好,面一上,就有埋一小碟辣椒豉油同一个俾你放鸡骨嘅碟仔,觉得哩样嘢好抵赞,唔洗自己嗌,好体贴,又唔洗担心啲鸡骨要放边好!一黎就试下啖汤先,一饮就觉得又香又甜,好鲜,唔系味精嘅味道,酒嘅味道又唔会过浓,系会忍唔住系咁饮汤。鸡件方面有鸡脾同鸡胸嘅部份,鸡胸系比较硬,但系可接受范围,本身就咁食鸡就已经好够味,但掂埋个辣椒豉油就变得惹味,唔食得辣嘅人都唔洗担心,bb辣黎,吊下个味好好食。除左鸡仲有几块木耳,都几大块,仲好爽下,冇煮到好淋。米线质地好完美,系带烟韧嘅口感,又吸左少少汤嘅味道,一啖汤一啖米线一齐食真系好好食!哩个价钱,哩个味道,可以encore无限次。

哩个价钱,哩个味道,可以encore无限次。
醉香鸡汤米线
2022-03-10