2021-11-06
揾食揾到黎上水,听闻上水有间新开Cafe高质又Chill!位于校网同住宅地区嘅后花园Cafe,嘅稳世又独特🤣店铺别树一帜嘅建筑风格,远远已经人眼前一亮 见到间铺喺边到啦!🤣👍 Eggs Benedict $68好有层次嘅Eggs Benedict🤤最表面系酱汁配火箭菜&超流心蛋、中层有块煎得咸咸香香嘅Bacon、低层有香脆甜甜嘅超厚多士🥰一层一层口感丰富!我最钟意系最低层嘅甜甜厚多士😋有浓浓牛油同蜜糖味 食过包你番寻味😝👍 Cappuuccino $40睇住店员倒入咖啡豆冲调☕系一杯醒神咖啡!岩晒朝早早餐饮 Chill一个早上🥰不过我比较钟意饮偏甜,原味冲调偏苦冇乜甜味😝所以我自己加dd咖啡糖,调返适合自己嘅口味😋 总括而言,好新奇嘅系上水人终于唔驶去咁远都可以约朋友系上水Chill下cafe啦😝不过价钱黎讲比较起同区附近食肆的确偏贵,不过可以享受CP值高嘅cafe价钱都系合理嘅😋简中去chill下都唔错👍
Eggs Benedict $68
Cappuuccino $40