2024-03-16
系波鞋街买完鞋,好挂住川辣皇嘅酸菜鱼,当然要去食啦!行入舖头坐低望下餐牌唔同咗,连舖名都唔同,多咗好多上海菜式,正正正!可以同啲唔食辣嘅朋友黎啦~熟面口嘅店员姐姐上前招呼,改铺名为咗提供更多口味嘅食物俾客人选择,上海菜联乘川菜,有辣有唔辣。需然铺名改咗,但制作团队无变,川辣皇受欢迎的菜式依然有售:干锅,酸菜鱼,水煮鱼,麻辣鱼皮等等。仲有午市套餐,下午茶餐,睌市套餐,全日套餐。咁多选择,真系好多野都想试想食,点咗最爱嘅酸菜鱼,酸辣汤面,咸肉津白,冰镇话梅骨,韮王炒鳝糊,当然唔少得我最爱嘅津露乌龙茶啦~花雕醉鸡嫩滑,酒味适中,唔会苦。酸菜鱼味道依旧好味,鱼又滑,份量十足。酸辣汤面好多配料,酸辣比例刚刚好,若然味道再浓啲更合我口味。咸肉津白清淡又带点咸香,不错。冰镇话梅骨酸酸甜甜好醒胃,食完一件接一件。韮王炒鳝糊够镬气,韮王脆口唔老。哗~真系好饱饱,离开前见到上海排骨面做紧优惠价,超抵食,下次再黎试。
花雕醉鸡嫩滑,酒味适中,唔会苦。
酸菜鱼味道依旧好味,鱼又滑,份量十足。
咸肉津白清淡又带点咸香,不错。
冰镇话梅骨酸酸甜甜好醒胃,食完一件接一件。
韮王炒鳝糊够镬气,韮王脆口唔老。