2025-01-18
今日同家人午餐,啱啱喺上海返嚟,对上海菜仍然念念不忘,咁啱呢间店仲有几日就开张,就先嚟试吓🥘招牌十景杨州炒饭CP值几高既一个炒饭,见到嘅第一眼,「哇!好大碟,好足料」然后钟意食软饭嘅我,都认为呢个炒饭嘅口感唔错,每一啖都食到唔同嘅材料👍🏻🍲老上海雪菜新鱼蓉羹佢系一碗碗咁落单,谂住当系汤咁湿吓口,点知都系好足料🤣同样好新鲜,淡淡有鱼肉👍🏻清清淡淡,老人家都好适合👍🏻P.S:食完会有半饱嘅状态。🧆苏轼东坡肉好入味、好焾,虽然望到层层嘅肥肉,但叫得东坡肉,就冇谂咁多,照食‼️起初以为会油到顶唔顺,最后系食到连汁捞饭👍🏻但佢嘅汁唔系好多,亦都唔系好油,所以其实可以接受😋🍲小笼包正常发挥,咁当然,用料都系新鲜嘅,皮唔会太厚,唔容易穿,汤汁唔算多,我个人就钟意多汤汁,各有所爱😋环境唔错,座位都好舒适好宽敞👍🏻服务好好,虽然佢有限用餐时间,但因为上菜需时,都冇好chur我哋要离开😂整体感觉满意,会再嚟食😋
🥘招牌十景杨州炒饭
🍲老上海雪菜新鱼蓉羹