2021-12-18 917 浏览
一直以来,我都以为上海菜嘅味道系好standard,最多都系辣多辣少、咸多咸少咁,但今次经验真系麻麻,仲要发生喺堂堂「和平饭店」。环境☑️☑️☑️☑️今次逐样点评,环境其实唔错,都坐得舒服嘅,真系有𠮶句讲𠮶句。味道☑️☑️今次点好多𩠌,本身入场就想食酸菜鱼、小笼包,其余就试埋酸辣汤云吞及津白肉丝汤年糕。首先不如好人啲,赞嘅野讲先,小笼包好味的,只系包入面无乜汤,汤年糕个汤咸香好味只系年糕有啲林。好,系时候__ ,酸菜鱼条鱼无鱼味,肉质直情有啲假,唔好食!难以形容!个酸辣汤云吞个汤底麻麻,唔辣唔酸,而且稀汤多过入面嘅配菜,加上云吞皮厚唔林,味道就好似唔入味嘅菜色。以上两道菜都极不推介。性价比☑️5个满☑️我俾1个,好明显啦。利申绝唔系打手,真金白银几百蚊食完嘅comment,嬲到啲文字都烧得著。

环境☑️☑️☑️☑️

味道☑️☑️