1K
2018-09-18 314 浏览
今个早上好想食粥同肠粉,🤖我就用我嘅人肉搜寻器,自我寻找好粥店。行下行下就嚟到旺角上海街一间“一品生记粥店”,究竟有咩食好呢?竟然畀我发现有皮蛋芫茜肠粉,即叫即制。天啊~芫茜迷又出动,Must order 📝,我要来一个充满芫茜的早上🌱。 肠粉好滑溜,米酱不厚,包著我爱的芫茜与他的好朋友皮蛋,下火又香口,好食到一口接一口。虽然已经用了一棵芫茜,但对我嚟讲都唔够喉😜,如果再多d芫茜就好啰~另外,猪红粥都好味,粥好绵仲有姜丝,味精不算重,没有强烈口渴感,真心不错。虽然粥店比较中国风,本区街坊以及国内游客同大妈们是常客,但是亦不失我的雅兴,好食嘅野自然任何人士也懂欣赏。😉😉

• 芫茜皮蛋肠粉