餐厅: 熊拉麵 (蘇杭街)
资讯:

2019-01-19 503 浏览
今日返完去OT就谂下食乜好之前曾经经过呢间小店但冇为意今次有机会试了大概因为时间尚早吧,加上星期六上环区食晚饭一定冇乜人,我系第一位客人店面地方简洁,冇乜特别华丽装潢,每个座位都系一张木櫈,好有中国酸枝木家俱个种 feel拣左 bar 枱位坐,有张餐牌贴左喺度,唔使慢慢揭每个座位已放了一张点餐纸,照跟中文字应该冇大问题吧反转面仲有其他选择我就点左厨师推介嘅招牌熊拉面配以火炙肥叉烧 (点都唔会拣梅头瘦叉烧吧,角切叉烧粒更加唔会考虑)厨师完成拉面后客人需企起身捧起碗拉面放落枱 (好新鲜的感觉不过叉烧只得一块另外拉面系配有一只半熟蛋,做得不错其他有部分拉面系冇配半熟蛋的另外亦有些小配菜作调味,大概是辣的所以我冇落,右边绿绿地个罐亦唔知系咩所以都冇落到整体黎讲85蚊我觉得唔错,好过有D收成旧水一碗但又唔太好食有机会再黎的话试试佢个广岛蚝拉面
今日返完去OT
就谂下食乜好
之前曾经经过呢间小店但冇为意
今次有机会试了

拣左 bar 枱位坐,有张餐牌贴左喺度,唔使慢慢揭

每个座位已放了一张点餐纸,照跟中文字应该冇大问题吧

反转面仲有其他选择

我就点左厨师推介嘅招牌熊拉面
厨师完成拉面后客人需企起身捧起碗拉面放落枱 (好新鲜的感觉

招牌熊拉面

不过叉烧只得一块

另外拉面系配有一只半熟蛋,做得不错
其他有部分拉面系冇配半熟蛋的

整体黎讲85蚊我觉得唔错,好过有D收成旧水一碗但又唔太好食