平时放工经过留意到佢有$88安格斯牛扒lunch set,睇相好似几好味,心入面mark咗间餐厅入to-eat-list!终于今次放工嚟食啦佢有少少难揾,其实由荷李活道入,上几级楼梯就到。我同朋友经新纪元广场入,上咗两层扶手电梯又落埋楼梯先到!第一次唔识行,但食到咁好味嘅野,值得嘅,真系好好味啊💕当晚大约七半到,人唔算多,招呼我嘅系个后生女生,叫我地可以随便坐店入面充满日本风,一瓶瓶酒樽放喺厨房出菜位,仲有好可爱嘅柴犬画喺墙上,成间店好治愈☺️唔系太肚饿,所以嗌咗个浓汤杂菜。汤底其实系浓汤宝咁嘅味,特别在啲杂菜,佢紫椰菜、椰菜、芽菜、金菇对钟意食菜嘅女仔嚟讲真系食得好满足,连个汤都饮埋😍佢个汤无菜味,系分开煮嘅,如果钟意饮忌廉汤嘅话多数都会自动饮埋碗汤😂牛扒好味必食🌟煎得岩岩好,唔靭好香牛味,加上啲香葱牛扒啲油又渗少少落啲乌冬度,劲香!建议牛扒唔洗点汁,乌冬就要点底部系白桃啫喱配梳打汽水,偏甜烧野都好味一定会再嚟!健康又好味~临走前女生待应话可以WhatsApp订位食lunch,只要朝早11点前打去就可以订即日食lunch,好方便💕#上环中价lunch之选

浓汤杂菜

黑安格斯肉眼牛扒挂乌冬

牛扒好味
必食🌟
煎得岩岩好,唔靭好香牛味,加上啲香葱
牛扒啲油又渗少少落啲乌冬度,劲香!
建议牛扒唔洗点汁,乌冬就要点
白桃特饮

底部系白桃啫喱配梳打汽水,偏甜
厚切牛舌、盐烧白鳝

烧野都好味