2024-12-03
今次黎到试咗佢哋的招牌菜 Foie Gras Beef Stroganoff Claypot Rice。呢道菜用咗牛柳同埋鹅肝结合成嘅煲仔饭,呈现得非常吸引。锅巴金黄香脆,米饭吸收咗丰富的肉汁,味道入面真系相当浓郁。牛肉部分煮得刚刚好,口感滑嫩,咬落去完全唔韧,搭配浓郁的酱汁,让整道菜充满层次感。而鹅肝酱的加入更系提升咗整体的风味,入口即化,与牛肉的搭配令人印象深刻,真系一个好享受!除了主菜,我仲叫咗 Crispy Pork Belly Bao。呢道菜的概念有啲似片皮鸭,外皮香脆,内里的乳猪软嫩多汁,搭配的甜酱和割包,口感非常特别,唔单止保留咗片皮鸭的精髓,仲增添咗新的风味,食落几有惊喜 好食😋 Chocolate Molten Lava Cake一切开就有热巧克力流出,口感滑顺,甜而不腻整体而言环境舒服,服务态度几好,食物质素高质
整体而言环境舒服,服务态度几好,食物质素高质