2023-07-26 46 浏览
今日同咗朋友去上环文娱中心,顺便响附近食嘅朋友提议食八蚝吧呢间西餐,话睇新闻之前JJ都向度庆祝生日😆响文娱中心行过嚟好方便Set lunch 有好多选择,包前菜(沙律/ 汤),店员细心讲解今日嘅汤系蘑菇汤,所以我同朋友就各自拣咗一个沙律同埋蘑菇汤share,好惊喜系蘑菇汤系真系新鲜磨菇blend而前菜沙律系一个平时主菜菜沙律嘅size,仲要有芝士点聚,沙律菜非常新鲜,两个share 都好多份量🥰主菜首先黎左虎虾带子意大利面配龙虾汁($178), 意粉煮得好弹牙,龙虾汁好惹味,虎虾同带子煮得好香口❤️跟住到美国顶级肉眼扒配炸薯条及烧汁($328),我地拣左medium, 黎到啱啱好,块扒嘅size大过我哋手掌,超级!大块!而伴碟嘅薯条系热辣辣新鲜炸起,伴菜嘅蔬菜系椰菜仔同甘笋,好新鲜🤤间餐厅原来系出名食生蚝,朋友8月生日又最钟意食生蚝,已经book定同佢晚餐嚟食生蚝庆祝生日,佢话要好似JJ咁🥳
沙律
蘑菇汤