2021-05-26
放假走唔想屋企自己煮就走到位于上环区呢间cafe, 呢到除咗好似传统CAFE有咖啡同特色食物之外,仲有好多酒精饮品!不论你系钟意饮啡定饮酒都满足到大家需要。一坐低已经忍唔住叫咗杯冻饮先,因为天气实在太热啦!冻薄荷朱古力$42话说随住社交平台有不同特色关注组例如: 芫茜关注组,酸菜鱼关注组,沙爹牛肉关注组之外。我近排都follow咗【香港薄荷朱古力关注组】!而我更加发现原来唔系人人都钟意呢阵味,有啲人觉得薄荷味好特别,但有啲人就觉得薄荷似牙膏味。而我就非常之钟意呢到嘅冻薄荷朱古力,朱古力味浓之余仲有薄荷清凉口感,好好饮!冻燕麦奶咖啡$42呢到燕麦奶采用维他奶,一样够晒冻啱晒而家嘅天气牛油果烤鸡沙律$98呢份沙律好大份!而且鸡肉好味又有用香料绝理过,仲有些少果仁,牛油果以橄榄油同黑醋酱汁捞埋;清新得嚟又唔会话唔够饱,$98算好抵。芝士焗肉酱意粉$88呢到嘅焗肉酱意粉做得好有层次;牛肉同蕃茄嘅浓香带上洋葱同甘笋嘅甜,加埋焗到少少浓嘅芝士,大满足!香草罗勒酱鸡肉意粉$98好钟意罗勒酱(青酱)个阵香气又唔会好heavy,绝对啱而家呢种炎热天气,而呢到嘅手工罗勒酱好好味,成个配搭好自然食完一口又一
一坐低已经忍唔住叫咗杯冻饮先,因为天气实在太热啦!
冻薄荷朱古力$42
冻燕麦奶咖啡$42
呢到燕麦奶采用维他奶,一样够晒冻啱晒而家嘅天气
牛油果烤鸡沙律$98
芝士焗肉酱意粉$88
香草罗勒酱鸡肉意粉$98
好钟意罗勒酱(青酱)个阵香气又唔会好heavy,绝对啱而家呢种炎热天气,而呢到嘅手工罗勒酱好好味,成个配搭好自然食完一口又一口。
如果大家会经过呢区又钟意CAFE食物就可以试试呢间CP值高cafe啦!