2020-07-13
喺香港有唔少小店都好有特色,值得我哋去细味同发掘!而上环除咗有唔少旧香港情怀嘅餐厅,都有唔同嘅菜式,呢间荣华南洋冰室顾名思义就系主打南洋风,由装修以至餐牌设计都好有南洋风味,我哋放假嚟到,就享受一吓慢活嘅一天啦!泰式凤爪凤爪少少酸又少少辣,好开胃!而凤爪份量好多,好抵食。常餐常餐可以话系每间冰室menu嘅必有项目,当然荣华南洋冰室都有。呢度除咗可以选择福面做底,亦可以选择檬粉或转配咖央多士。而最抵赞系个香茅猪扒,香茅味超香浓,猪扒入味,而肉质唔会死实,加上香肠、火腿同炒蛋,呢个常餐够晒丰富。海南鸡髀饭食南洋美食,又点少得海南鸡饭呢?呢度嘅海南鸡饭配上鸡髀,重点系唔洗加钱,好抵食呀!鸡髀已预先去骨,食落啖啖肉,又香又滑,配上泰式辣酱或姜油,味道层次又系另一境界。(记住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩乐日记 www.aandmdiary.com
泰式凤爪
凤爪少少酸又少少辣,好开胃!而凤爪份量好多,好抵食。
常餐
海南鸡髀饭
(记住Like同Share畀朋友)