2020-07-12
嚟到上环皇后街熟食市场!🥳去到一楼就会发现有好多隐世美食,而位于熟食街市角落就有一间专卖潮式糖水及茶粿既小店!见到有好多街坊都帮衬呢间小店,而大家都一次过买8至10个粿返屋企食🤣🤣🤣非常夸张!推荐菜式:清心丸绿豆爽味道:🌟🌟🌟🌟价钱:🌟🌟🌟🌟环境:🌟🌟服务:🌟🌟🌟呢度嘅价钱亦都非常公道,亦都有唔同嘅潮式糖水同埋特色小食俾大家去拣!🥰其实呢度有好多唔同嘅粿去简!萝卜粿、绿色粿、芋头粿、芋泥粿等....粿子可以拣即食或者煎(要买满三件才可以煎) 😋今次我就试咗即食!粿外皮烟韧带有一点甜味,而皮身都比较厚,内馅芋泥足料不太甜,所以一次过食晒一个粿子都唔会感觉好腻🤩🤩🤩清心丸绿豆爽系我觉得嚟到呢度最值得食嘅🤩一边嘅每一粒绿豆都脱皮得干干净净~而加入白果都唔会令到糖水内带有苦味!食晒一整碗亦都唔会觉得好腻!
推荐菜式:清心丸绿豆爽
味道:🌟🌟🌟🌟