2019-10-11
呢排放咗工之后仲要系上环到上堂 身为Foodie嘅我当然要到处揾食啦今次经朋友介绍揾到呢一间平民价位嘅越南餐厅发现间餐厅系地库𠮶度 入面有超多座位 尤其是卡位 所以坐得好舒服✨越式生牛河($60)食越南野点可以唔食越南生牛肉河啊 呢一份越南生牛肉河嘅份量非常大份 入面有八大片牛肉个汤底牛肉味都好出 味道甜美但又唔会太油 几岀色✨下龙湾海鲜炒金边粉($80)下龙湾系一个盛产海鲜嘅地方 入面有青口蟹柳虾显肉等等嘅海鲜 金边粉炒得大大碟简直系镬气同份量十足之作✨酸辣无骨凤爪 ($58)酸辣无骨凤爪 味道酸酸甜甜又带少许辣味 食得非常过瘾一只又一只食到停唔到口✨越式炸春卷($25)额外优惠价加配左四只越式炸春卷 系一个几正宗嘅味道 入面嘅馅料好香 外层亦炸得十分香脆 系唔错嘅一款小食😋✨柠檬薏米水(+$8) &港式奶茶 (+$3)食咗咁多热气野当然要嗌番一杯清凉消暑嘅柠檬薏米水同埋我最爱嘅港式奶茶啦 跟餐嗌特饮都只系加$8 呢间餐厅简直系平民价位嘅越式料理食堂 下次上堂嘅话一定会再回头食其他菜式食堂 下次上堂嘅话一定会再回头食其他菜式
✨越式生牛河($60)
✨下龙湾海鲜炒金边粉($80)
✨酸辣无骨凤爪 ($58)
✨越式炸春卷($25)
✨柠檬薏米水(+$8) &港式奶茶 (+$3)