📍#上环 #Ohlalagout#羊羊在上环#羊羊在港岛今次呢间系朋友介绍,话好好味同好打卡,请埋🐑食咁好,唔系唔去阿🙂舖头好有外国feel,买完可以企系出面高枱食,又顺便打卡📸店员服务好好,买完问系咪堂食,仲话可以帮手切开,方便share食(同影相😂🐑全日下午茶 $120套餐包咗闪电泡芙*1+葡挞*2+饮品*1,几丰富🤭呢个最抵食,2-3个人share啱啱好✌🏻除咗当下午茶,夜晚拎返屋企当饭后甜品都正😄🍓草莓大黄·闪电泡芙 听讲呢款系店舖人气之选😆最怕食到酸嘅水果,但系出乎意料之外竟然几甜😋入面有满满嘅草莓忌廉酱,非常轻盈唔腻🥰泡芙同出面个啲唔同,系偏软身好似蛋糕嘅口感,有啲似食梗软绵绵草莓蛋糕🍰🧀忌廉芝士葡挞挞皮非常酥脆,肉眼都见到好多层,就算冻咗都咬落好脆同好香牛油味🧈食落唔会heavy,又系好轻盈嘅感觉,食到落咗cream cheese,比平时嘅葡挞多咗啲咸香😙🍫朱古力榛子葡挞店员推介之选,感觉好似金莎X葡挞🤣不过毫无违和感,朱古力唔会太甜、榛子碎增加口感☺️☕️热朱古力奶味相对重,是非常滑顺的朱古力奶🥛吃完相对上火的甜点,来一杯热朱古力,简直绝配😌总价钱 - $120评分-回头草

📍#上环 #Ohlalagout

🧀忌廉芝士葡挞

🍫朱古力榛子葡挞

☕️热朱古力

总价钱 - $120

评分-回头草指数(🍀🍀🍀🍀🍀满分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
环境:🍀🍀🍀🍀
服务:🍀🍀🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩乐 #原相直出 #上环美食 #港岛美食 #香港下午茶 #闪电泡芙 #葡挞 #散水饼 #美食推介 #法式甜点 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去处 #美食日记 #打卡餐厅