2023-12-25 54 浏览
今次去咗位于上环新开嘅葡国餐厅 门面已经觉得好高级好有圣诞气氛🌲餐厅内挂咗好多名画 食物索好高 系到食圣诞大餐就啱哂 店员服务都好好 食完一次下次会再encore🩷🍗 Half Piri Piri 呢个有啲似食紧Nando嘅再好味版Piri piri 好推介呢👍😍鸡肉超级嫩滑亦整到好入味 食完都未唔喉咁 连鸡胸都唔会唔滑 薯条亦好味道 我仲点咗隔离个sauce酸酸甜甜 正呀!🥄Bolhao Pato Mussels 一大盘嘅青口香喷喷😍只只都好大 佢地有homemade面包🥖比我地点个sauce好香够哂味又新鲜 个sauce有好多蒜蓉粒粒嚟调味 令到成个sauce精华上升更香浓🐟 Baked codfish with baked young potatoes 呢个鱼我都好欣赏 肉质厚实味道好香口 薯仔🥔焗得岩岩好唔会好硬🥧Premium Pastel de Nata & Port Wine Baked好特别嘅甜品 同埋新鲜热辣出炉 有三件葡挞系盘上 系葡挞上洒咗大量肉桂粉 酥皮好松软 唔会好甜 但如果蛋味再浓啲就好 📍Majestic Lisboa 上环普庆坊10-18号普庆阁地下2号

🍗 Half Piri Piri

🥄Bolhao Pato Mussels