2020-10-11 361 浏览
每次行过禧利街都会畀佢地门外嘅壁画吸引,上个月终于同朋友一试,估唔到早几日见到佢地ig话要暂别上环,之后公司附近又少一间环境唔错嘅良心咖啡店,希望喺余下几个星期大家可以多多支持。虽然佢地都系卖toast,但材料配搭上几有心思,相信唔少人都喺ig见过中西合璧嘅Hey Char Siu,不过今日我地就试左另外两款,lunch set 加$15-25可配饮品。🍽 Avo Salsa Tartine见menu 写住Why 50 Signature Dish 梗系要试下,Tartine即系open-faced sandwich, 包上先搽上牛油果蓉,再铺上嫩滑嘅炒蛋、惹味嘅番茄芒果莎莎同我地拣嘅炒蘑菇,视觉上非常满足,唔好睇佢细细件,食落都几饱肚,可惜放上炒蛋令包身较湿,食落时口感较淋。🍽Mr. Cubano呢款系pressed sandwich,馅料有手撕猪肉、火腿同芝士,材料平实但味道有惊喜,面包非常脆身,手撕猪肉唔鞋口,个蜜糖芥末酱系个包嘅精髓,我同朋友都较钟意呢款。☕️Latte/ Cappuccino饮品我地拣左最普通嘅奶啡提提神,latte 嘅拉花好靓,苦味比较出,带少少酸味。
🍽 Avo Salsa Tartine
Avo Salsa Tartine