2024-03-22
呢晚同朋友嚟咗上环一间新开嘅西餐馆🍽️餐厅环境灯光较暗,情调十足,主打中西合璧嘅Fusion菜,每道菜式都真系几创新,绝对值得一试😋🌟黄金单骨鸡翼 $128鸡翼份量都几多,而且新鲜炸起食落超辣口🤣外皮炸得酥脆,而且沾满咸蛋黄酱,咸蛋黄味虽然唔算浓,但仍有沙沙嘅口感💛中间肉质都嫩滑juicy💦🌟低温慢煮澳洲全血和牛叉烧 $428和牛就食得多,和牛叉烧真系冇试过🤣牛肉经低温慢煮,色泽超级粉嫩,肉味唔重但口感软嫩☺️食落有中式叉烧甜甜地嘅调味,配上自家中式烧豉油真系有食紧叉烧嘅感觉😆不过最令我惊喜系底层嘅薯蓉😍超重芝士味同黑松露味,每啖都好满足🥰绝对系MVP🫢🤣🌟SOW海鲜饭🥘 $298呢个海鲜饭都好高质!😚本身以为系西班牙炒饭𠮶种,上枱先知面头系铺满红虾、带子、三文鱼、油甘鱼同三文鱼籽✨超丰富🥰红虾呈半熟状态,肉质鲜嫩,而且虾头超多虾膏😍其他刺身都系经过炙烧,食落好香火炙嘅味道😋重点系个饭系好令人惊艳🤩餐厅加入咗中式腊肉去炒,饭粒粒分明,而且好有油香,食落仲有淡淡嘅甜酱油味,有啲似炒糯米饭嘅味道!🥢配埋三文鱼籽一齐食好有鲜味,真心系诚意之作🥹❤️🌟玄米茶巴斯克芝士蛋糕 $88最后我哋叫咗个甜品💖
🌟黄金单骨鸡翼 $128
🌟低温慢煮澳洲全血和牛叉烧 $428
🌟SOW海鲜饭🥘 $298
🌟玄米茶巴斯克芝士蛋糕 $88
最后我哋叫咗个甜品💖巴斯克芝士蛋糕唔算流心,但质感好软滑唔漏,而且玄米茶味都好香浓🥰