2022-05-13
Cichetti意指各种精致小巧嘅意大利佐酒小菜,另一个说法系威尼斯式嘅tapas。依家装修得温馨简洁,有家的感觉,适合下班后聚会。menu上款式唔多,两个人建议叫6-8个。整体食物质素未算惊艳,但每款调味都有佢出众嘅地方,可以一试。🫶🏻🌟Grilled octopus $85 (8/10)表面微脆 咬落好腍唔韧 不过无咩咬口😕与墨鱼汁嘅配搭好味👍🏻南瓜蓉超滑 好好食 绝对系画龙点睛💗Ravioli $65 (7.5/10)意大利饺切落去蛋汁缓缓地涌出表面调味带啲柠檬味 好清新 非常特别😌不过略嫌啲herbs盖过其他味暂时未喺第二度试过 所以觉得几惊喜👍🏻Bucatini alle vongole 🐚 $105 (6.5/10)呢个意粉 抱歉真系不太会欣赏…口感偏硬 似未熟透嘅意粉粗度似乌冬但又偏鞋身 食落有啲干但调味系好食 都几香辣 🥵而且蚬肉胀卜卜好有鲜味如果换一只意粉我会好推荐🥺Ox cheek pappardelle $115 (7/10)表面洒上炸蒜同parmigiano 超香口🥺宽面好适合配浓郁口味嘅酱汁牛面肉煮得好腍 平凡但唔会有错失🤭🌟Tiramisu $50 (8.5
依家装修得温馨简洁,有家的感觉,适合下班后聚会。
menu上款式唔多,两个人建议叫6-8个。
🌟Grilled octopus $85 (8/10)
表面微脆 咬落好腍唔韧 不过无咩咬口😕
与墨鱼汁嘅配搭好味👍🏻
南瓜蓉超滑 好好食 绝对系画龙点睛💗
Ravioli $65 (7.5/10)
意大利饺切落去蛋汁缓缓地涌出
表面调味带啲柠檬味 好清新 非常特别😌
不过略嫌啲herbs盖过其他味
暂时未喺第二度试过 所以觉得几惊喜👍🏻
呢个意粉 抱歉真系不太会欣赏…
口感偏硬 似未熟透嘅意粉
粗度似乌冬但又偏鞋身 食落有啲干
但调味系好食 都几香辣 🥵
而且蚬肉胀卜卜好有鲜味
如果换一只意粉我会好推荐🥺
表面洒上炸蒜同parmigiano 超香口🥺
宽面好适合配浓郁口味嘅酱汁
牛面肉煮得好腍 平凡但唔会有错失🤭
🌟Tiramisu $50 (8.5/10)
芝士层食落比较实净 少一点轻盈嘅感觉
芝士味较淡 顺滑 🍮