2025-01-03
餐厅系模拟番日本嘅拉面嘅简约设计店,拉面款式都唔少~点餐纸可以跟番自己喜好选择❗️有瘦叉Cell肥叉烧同叉烧粒拣~面嘅粗幼同硬度都可以选择🫶🏻现而家仲有期间限定嘅广岛蚝拉面—————————————-** 广岛蚝豚骨汤拉面(4只蚝)$126加多$10就可以叫多两只广岛蚝❗️当然系唔可以唔加~本身以为佢会搭配返蚝嘅汤底,但原来都系用豚骨汤底~呢款汤底唔算好浓,都几啱我嘅口味~广岛蚝就当然系肥美啦❗️我今次拣咗灼烧肥叉烧~食落有少少烟熏味,叉烧都肥瘦分明🥰**元祖鱼介熊拉面 $97呢个汤底就浓味好多❗️适合钟意浓味汤底嘅人~虽然我个人比较钟意广岛蚝嘅豚骨汤~拉面嘅叉烧会有多几块,今次拣咗瘦叉烧,佢唔系𠮶种入口即溶嘅叉烧,我个人会比较钟意肥叉烧🥰佢哋嘅面嘅粗幼都有得选择,我今次试晒两款面,因为粗面比较硬身,食到后面会浸到好腍😢所以比较推荐粗面❗️
—————————————-
** 广岛蚝豚骨汤拉面(4只蚝)$126