2021-12-22 17 浏览
上环开咗一间又印度人主理嘅印度餐厅 环境宽敞 食物质素唔错 价钱合理 值得一试🥳我哋叫咗个二人套餐价值$388两位 有晒前菜主菜同饮品 非常抵食👍🏼👍🏼😝前菜有蒜蓉烤饼好香蒜蓉味😆 我好钟意佢嘅口感外边脆得嚟其实又有啲烟韧 因为食过啲唔好食既入边好似空心咁🙂 佢仲另外附上一兜有一啲豆煮成嘅咖喱汁🤗 佢嘅味道香得来又好温和 好适合点烤饼食 😍🥰咖哩角外面好香脆 中间嘅馅好香口 主要系连咖喱酱既薯仔之类 特别钟意佢有返少少辣🤏 😋作为前菜小食相当开胃😚😝主菜方面有印度咖喱鸡配印度饭 成日印象中印度咖喱应该系好辣 但其实佢呢款咖喱一啲都唔辣 好适合香港人食咖喱好香啲鸡嘅份量都好多👍🏼👍🏼冇咩雪藏味 另外我最钟意食印度饭 😍长条型嘅粒 而且粒粒分明 好味😋另外仲有烧三文鱼扒 佢呢块三文鱼整得超好食🤩配有好多唔同嘅酱料我见有炸蒜 柠檬汁仲有其他嘅香料 食落去三文鱼嘅油系口中渗出 非常惹味🤤🤩芒果酸奶芒果味好出🥭 而酸奶味相对冇咁出 味道好香甜同时口感又好smooth😛青柠梳打梳打唔会过分甜(可以同佢讲less sugar) 清清地好适合送印度野依啲浓味既野食😆

前菜有蒜蓉烤饼

咖哩角