2021-08-26
每件挞嘅卖相都好精致的式,味道创新吸引,而且独立包装,真系买散水饼嘅不二之选🌟~呢间嘅一个gimmick系为左可以唔用餐具食,个饼底特别结实同埋唔易碎✨食𠮶阵都唔使担心食得好遴迍,大方得体☺️排名不分先后,以下纯属个人喜好🥰:1️⃣ Sesame Matcha Tarte $48 🤍4/5🌩 黑芝麻同绿茶好match,令到成个挞嘅主调偏向苦甘几特别👍🏼🌩 一食落去会食到超浓郁黑芝麻味,钟意芝麻嘅朋友一定要试下😋不过抹茶方面就比较无咁突出💦2️⃣ Vanilla Strawberry Tarte $48 🤍3/5🌩 清新酸甜,甜而不腻✨不过可能而加士多啤梨未当造,整体来讲有少少偏酸🤭🌩就咁睇以为只有最上层嘅士多啤梨果肉同果冻同埋下层嘅vanilla cream,实际系vanilla cream入面仲有层士多啤梨少流心嘅果酱💕好有层次感口感丰富🤩3️⃣ Orange Earl Grey Tarte $48 🤍4/5🌩 伯爵茶味好出色好浓郁👍🏼🥰🌩 第一次食伯爵茶配香橙,感觉几新鲜,而且令到成个挞更加清新不腻😋4️⃣ Raspberry Chocolate Tarte $48 🤍3/5🌩 好浓郁嘅朱古力味😋🌩
排名不分先后,以下纯属个人喜好🥰:
🌩 伯爵茶味好出色好浓郁👍🏼🥰
🌩 好浓郁嘅朱古力味😋
🌩 朱古力配上Raspberry 口感幼滑香醇,食落有啲似生朱古力😆