2021-01-16
位于上环既NACASA Café & Bar超有异国风情✨💙原来系店主曾经去过摩洛哥🇲🇦同埋土耳其🇹🇷,因为好钟意个度既文化,所以就系香港开左呢一间犹如置身在当地既cafe🙆🏻♀️令到大家暂时冇得飞住都可以黎感受下去旅行既心情😍-🎈Smoked Salmon Vol Au Vent $78一口三文鱼酥都几好食,一啖放哂入口好正~-🎈Avocado, egg (Veg.) $98牛油果🥑配埋炒蛋好夹🤤仲要份量好多,劲饱😚-🎈Dark Chocolate Latte $55超钟意呢杯😍😍极浓郁既朱古力味,冬天饮完全系有一种满足既感觉🥳-🎈Matcha Latte $52个拉花拉得好靓,就算影左一阵相都完全冇影响到个拉花🤩~不过呢杯系完全冇加糖,所以如果有需要系会额外提供埋糖浆比你🙆🏻♀️-🎈Honey Cake $42因为庆祝生日所以事先麻烦了店员帮忙在蛋糕上写上生日祝贺,当天有三款Daily Cake可供选择,分别为Honey Cake、Cheese Cake同Brownie😋我同友人就拣左Honey Cake,食落好浓蜜糖🍯既味道,但真心觉得太甜🙈如果自己一个食哂真系担心会有糖尿病😵-
Smoked Salmon Vol Au Vent
一口三文鱼酥都几好食,一啖放哂入口好正~
🎈Avocado, egg (Veg.) $98
Avocado, egg (Veg.)
牛油果🥑配埋炒蛋好夹🤤仲要份量好多,劲饱😚
🎈Dark Chocolate Latte $55
Dark Chocolate Latte
🎈Matcha Latte $52
Matcha Latte
🎈Honey Cake $42
Honey Cake
整体来讲环境同服务都好好,店员好nice主动帮手影相😍仲会系唔同角度帮你影,所以实有一张系满意💕
🌟可事先电话预约门口蓝色花花的打卡位🥳💙而用餐时间就90分钟~不过留意其他位置就不能预约的
🔸NACASA Café & Bar
📍上环华里5号地铺