2022-11-04
《La Casa Burger & Pasta - 上环》琴日喺港岛呢边收工,即兴约埋两位好姊妹去上环呢边聚聚,我地三人完全无概念呢边有咩好食😂由于之后仲要去饮野,所以我地决定食饱啲,最后就简左间价钱相宜而门面装修又几好既餐厅食burger😎我地三人一共叫左两个combo set share 食,份量都几足架💁🏻♀️ 香蒜大虾橄榄油意粉 配黑松露酱炸薯条🍟及罐装西柚梳打 $104意粉用橄榄油炒过,食落都几香口,蒜蓉味都几重下😝重口味友应该会几钟意❤️虾肉都算大粒几弹牙,成碟意粉既味道都几夹架黑松露薯条真系超浓味,一上枱成份薯条都布满左酱汁,超邪恶🙀不过点一点下其实好快就食晒😋最啱就系送啤酒架啦💁🏻♀️ 芝士熔岩汉堡套餐呢款Burger系我指定要叫的😝我就系比佢呢个包吸引到入黎呢度食架🤓本来芝士汉堡已经系好好味,呢个包仲要重量级咁淋上芝士酱添,当然😉你可以按照自己想食既份量去加啦,我地落左一半就刚刚好啦😋面包都几软熟,入面既汉堡扒亦都煎得唔干仲食到满满既肉汁,夹埋蕃茄、生菜、酸黄瓜食真系好满足好guilty 😂蕃茄芝士沙律我就觉得个汁偏酸咗少少,而佢嘅芝士系车打芝士碎,如果换成水牛芝士会更
💁🏻♀️ 香蒜大虾橄榄油意粉
配黑松露酱炸薯条🍟及罐装西柚梳打 $104
💁🏻♀️ 芝士熔岩汉堡套餐
蕃茄芝士沙律我就觉得个汁偏酸咗少少,而佢嘅芝士系车打芝士碎,如果换成水牛芝士会更夹😉不过呢个沙律正好帮我地解一解个汉堡同薯条既油腻😂蕃茄同蔬菜食落都几新鲜,以跟餐沙律黎讲质素唔错的
总结就系😂呢间餐厅既食物好邪恶但又几优惠呙🤔平日喺中上环食个burger无跟餐都百几蚊啦,呢个食到成个餐,以小店嘅质素嚟讲味道都真心唔错的,芝士熔岩汉堡同黑松露薯条我真系大大力推介💪🏻最衰之后要去饮酒,如果唔系我会想试埋佢既奶昔😝食完呢餐饱饱,我地又准备去下一场啦