出呢个post主因系Tiramisu好食😋朋友话觉得正过PageCommon😳🗯另一吸引点系带酒唔收开瓶费🍷☕️Tiramisu💰HKD50 (Rating: 8.5/10)调味系Amaretto同Coffee 味道比想像中惊喜😍咖啡重过酒少少 冇我怕嘅杏仁化学味 mascarpone部分够silky入口软滑 浸咗酒同咖啡嘅手指饼喺最底 虽然得一层但存在感十足 几湿但未至于软烂 反而同上层比例配搭得刚好 以其他小菜价格偏高嚟讲 简直觉得Tiramisu物超所值🤣💓🍝Bucatini alle Vongole💰HKD95 (Rating: 7.9/10)译返英文系Pasta with Clams🤣不得不说clams煮得好食 好新鲜带鲜甜 饱满多汁 冇overcooked🥴意粉方面形状好乌冬 入口偏硬爽 唔系我特别钟意嘅类型🤔🍄 Wild Mushroom💰HKD85 (Rating:7.5/10)羊肚菌同类似秀珍菇汁煮埋一齐 上面一仲有少部份系整到好似tempura咁 带香脆 加上egg yolk 入口唔错 不过不至于好特别嘅味道 份量唔多 性价比唔高🥚Raviolo💰HKD65 (Ra

Wild  Mushrooms

🥚Raviolo💰HKD65 (Rating: 7/10)
调味系Sage brown butter同ricotta 一只中型size咁 因为只有一只所以都带厚望 不过切开黄唔流心 已经系啫喱状 就有啲失望 同知点解sage个香味好hojicha😹
Raviolo
Raviolo

🌳Sunchoke hummus💰HKD65 (Rating: 7.7/10)
表面落咗橄榄油 用sunchoke 即类近artichoke整嘅鹰嘴豆泥 咁当然冇鹰嘴豆咁饱滞 始终系菜类 配埋唔油腻脆片食系好开胃嘅前菜 摆盘唔错亦算特别
Sunchoke  Hummus

呢度菜式大多以类似tapas形式 细份细份serve 店员都会提点话要叫6-8个dish先够饱🤭氛围几chill好适合饮嘢🍾️食物中上唔算好深刻 喺附近可以一试 但不必山长水远拜访 我都系放lunch去😎
Sunchoke  Hummus