2024-09-20
最近去咗*Green Orange*位于上环食午餐,真系有啲惊喜,当日餐厅几乎满座,好彩有book位,已开业超过10年,证明食物质素好有实力!佢哋嘅午餐set好抵,上OpenRice book有85折,包咗沙律、蒜蓉多士同埋餐汤。沙律菜新鲜又爽口,黑松露蘑菇汤(Black Truffle Mushroom Soup)口感细滑又浓郁。主菜我哋拣咗🍝NZ自由放养鸡腿意粉(NZ Free-Range Chicken Thigh Spaghetti),配番茄青酱(Tomato Pesto Sauce)。酱汁味道香浓,意粉嘅口感啱啱好,纽西间走地鸡就嫩滑多汁,非常好食,靓食材好加分🐟香煎曹柳柳朋友钟意食鱼 煎鱼唔系每一间西餐厅都好食用上巴朗(Barramundi)配Cointreau橙酒沙巴雍(Cointreau Orange Sabayon),火候好靓真系比我预期中好,鱼煎得啱啱好,橙酒沙巴雍添咗一份特别嘅味道。整体嚟讲,服务速度啱啱好,每道菜之间嘅时间掌握得好好。如果你喺上环附近,*Green Orange*系一个唔错嘅选择!—————————————————𖠿𖥣 Green Orange
主菜我哋拣咗🍝NZ自由放养鸡腿意粉(NZ Free-Range Chicken Thigh Spaghetti),配番茄青酱(Tomato Pesto Sauce)。 酱汁味道香浓,意粉嘅口感啱啱好,纽西间走地鸡就嫩滑多汁,非常好食,靓食材好加分
🐟香煎曹柳柳
朋友钟意食鱼 煎鱼唔系每一间西餐厅都好食
—————————————————
𖠿𖥣 Green Orange
上环永乐街50号昌盛大厦2楼
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #greenorange
___
🥇Follow @eathkgirls