2021-04-10 142 浏览
星期六同男朋友喺中环行完街,我地本身想行去上环食米线但原来已闩左,最尾我地揾左附近揾到呢间黄店,一于食餐好!我爱慢煮好多朋友都介绍过,话佢地啲野食都𠮶错,上到去店员好快带我地上二楼,餐厅情调唔错,装修几靓~~店员放低餐牌同我地讲拣好就落楼叫,所以呢度系无加一既,我地叫左几样野,分别系海鲜浓汁蓝青口配蒜蒜包篮蓝青口份量都几多,青口加左海鲜汁,味道几夹!我地再加钱配埋即烤香脆嘅蒜蓉包,用嚟点埋海鲜汁就一流~~美国安格斯特级平铁牛扒:平铁牛扒系用牛肩胛位最软嫩嘅部位,肉味非浓厚,呢度加埋香草烤煎,油香混埋香草嘅香气四溢,未食都流哂口水!但份量就唔算好多,男仔可能就唔太够haha!烟肉芝士通心粉:份量较预想为多,芝士份量都好足,加埋烟肉除左增添香口嘅口感外,仲令奶香满满嘅通心粉添上一份油香味。墨西哥烧粟米:喺烧到热辣辣嘅香甜粟米上面撒左啲香草同埋有啲好惹味嘅香料,令到味道更加丰富更加美味。

海鲜浓汁蓝青口配蒜蒜包篮

美国安格斯特级平铁牛扒