2024-09-09
🍾上环约食饭氛围感之选🍷-约咗读书时期嘅mentor见面 特登拣咗呢间上环嘅餐厅 环境同菜单都好decent😌 我觉得约会都几适合呀 重点而家openrice订座仲有折😏-🦀 黑松露蟹肉多士🍐 烤蜜糖啤梨伴巴马火腿沙律难得食course dinner食到两款咁有心思嘅前菜😲 蟹肉多士真系做到啖啖蟹肉而且有蟹味🍞 脆卜卜嘅多士配埋creamy嘅蟹肉酱 好正😍 另外烤啤梨平时喺甜品比较常见 摆喺沙律一样夹😚 几种配料加埋甜味酸味咸味都齐晒 味道丰富🤤-🦞 海鲜汤海鲜汤有浓郁嘅龙虾香味 仲有只大青口㖭 如果可以配埋面包就更加正🫡-🥚 焙茶焦糖炖蛋 焙茶嘅味道降低咗Creme Brulee嘅甜腻感 经典得嚟好味😳-🦐 慢煮阿根廷红虾羽衣甘蓝香草酱意大利面🐮 10 Oz 美国顶级西冷牛扒第一主菜可以拣pasta或者日本蚝意大利饭 钟意食虾嘅朋友就拣咗呢款😋 红虾经慢煮处理 虾壳烧过 虾肉保持半生熟嘅状态 食落新鲜🌊 第二主菜可以拣羊膝 猪鞍或者西冷牛扒 我哋就拣咗牛扒🥩 肉味浓郁 就咁配盐都好好食👍🏻-📍 Green Orange上环永乐街50号昌盛大厦2楼-
🦀 黑松露蟹肉多士
🍐 烤蜜糖啤梨伴巴马火腿沙律