上个周末嚟到上环新纪元广场嘅「𝘈𝘴𝘬 𝘊𝘢𝘧𝘦」打卡食好嘢😋呢间餐厅门面设计用花做主题,周围嘅摆设以淡色调为主,一入去感觉就好似喺空中花园,感觉写意舒畅☘️《 意大利茄蓉焗猪扒饭 》 $125 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟焗饭表面嘅意大利茄蓉入口微酸,茄蓉酱汁仲有淡淡香草味,味道好清新☘️主角焗猪扒面层有蛋浆包袱住,猪扒咬落肉质嫩滑而且筋肉分明好有肉香🐷饭底系粒粒挺身嘅蛋炒饭充分吸收晒茄蓉同肉汁,而且口感一啲都唔削🤪《 日式鲍鱼稻庭乌冬 》 $158 4/5天气咁热,食返个冰镇嘅乌冬就最啱胃口😆雪白嘅乌冬面铺上粒粒饱满嘅鲍鱼,卖相十分精致~乌冬爽口弹牙,清酒鲍鱼口感烟韧,味道醇香入味,相当适合夏天嘅主食🍜《 芒果拿破仑蛋糕 》 $48 4.5/5金黄松脆嘅拿破仑饼皮酥脆可口😋面层铺满粒粒芒果肉🥭中间仲有芒果忌廉,层次好丰富😋《 特浓朱古力沙冰 》 $48 4/5浓郁嘅朱古力沙冰🍫入口香甜滑溜但又唔会漏,棉密嘅沙冰入口即溶,感觉好清爽,夏天消暑一流🧊———————————————🏠环境舒适度:💛💛💛💛👅舔脷回头度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服务满意度 :💛💛💛💛💛—————————

《 日式鲍鱼稻庭乌冬 》 $158 4/5

《 芒果拿破仑蛋糕 》 $48 4.5/5