2024-02-05
放假好钟意去中上环,喜欢𠮶份宁静同休闲!每次我都会去不同既cafe食下野享受杯咖啡(依家份工成日无啖好食😭)!今次选择左一间喺荷里活道刚刚重新装修好已航海为主题既Cafe,外墙有一幅好大既航海灯塔装饰,就好似引导大家去停一停休一休叉一叉电一样!今日好幸运坐到半开放式既位置,今日气温不冷不热,加上有点微风真系好舒服😌今日要放慢脚步享受一下,先点二杯咖啡坐一坐歇一歇🤭Cafe Mocha (Nicaragua 75%) $55Cafe Latte $40饮到一半开始想食嘢,我地分别点左一份All Day breakfast同French Toast w/ Vanilla Ice-cream and Orange Custard Sauce,先咸后甜😂佢地既French Toast 好有诚意,浸泡时间相信比平时长,蛋同奶既香味渗入晒面包入边,画龙点睛嘅地方一定系佢个香橙卡士达酱,令全份吐司多左一份清新感!店员上菜时有简单介绍一下店舖特色,原来夜晚会系酒吧!酒类中午时都会提供,我都点一杯红酒配我既French Toast ,慢活一下!
Cafe Latte $40