2017-05-07 1138 浏览
三五知己喺星期日嘅夜晚上环揾食,点知上环嘅铺头原来今早就关晒门(九点钟左右啫,使唔使咁早啊?!),唯有上环街市熟食档𠮶度碰吓运气啦,不嬲听人讲市政大厦街市啲熟食档几够镬气几有风味,但我自己从来都唔会想去,因为觉得环境麻麻地,但经过今次一试我完全改观!四条友上去栋记点左咗几个𩠌,第一个椒盐鲜鱿,佢炸得好靓完全金黄色,同埋隔左油,食落爽口,同埋鱿鱼都几鲜味,食得出系新鲜嘅!第二样,西柠鸡,我觉得呢样系最好食嘅,佢个鸡本身个外皮几脆,D柠汁装亦都酸酸甜甜,净系啲柠汁都送两碗白饭呀,绝对要去试一试!鱼香茄子,味道够香,茄子够新鲜,但啲肉碎唔够多。虾酱腐乳炒通菜,啲菜几入味,同埋都够林。整体来讲,呢度嘅菜式够镬气,价钱又平,平均每个小菜都系六十几七十蚊,绝对值得一试。唯一不足嘅系,上菜时间太耐我哋平均每道菜都要等起码15分钟!

西柠鸡
鱼香茄子,味道够香,茄子够新鲜,但啲肉碎唔够多。
鱼香茄子
虾酱腐乳炒通菜,啲菜几入味,同埋都够林。
虾酱腐乳炒通菜

2017-05-07