餐厅: 大喜茶檔
资讯:

2021-04-10 1920 浏览
最近有同事过3个月试用期,就请我哋去公司附近一间贴地茶记食lunch,仲要系 #黄店 💛,唔知点解一去到就令我谂起细个住牛下嘅回忆。无错,系同样嘅地痞,好有旧时屋邨楼下茶记风味。#沙嗲牛肉炒河粉 $49 7/10——————————————系我蠢猪,以为系干炒,原来系湿炒,所以都有影响到评分(因为我唔钟意食湿炒)😳碟河粉超级香,肉片大大块,估计有约13块。沙嗲汁香浓稠身,即系好似浓痰+鼻涕𠮶只质地😂唔系踩,系赞🤪可惜有我最讨厌嘅青椒,畀同事食晒~$49喺港岛区真难得,河粉真系一条条,绝对唔系摆过夜再炒断开晒𠮶啲😳份量亦唔输蚀㗎,一向大食嘅我都差啲食唔晒。至于冻柠茶几钱我真系唔知,因为同事请,我无睇价钱🤣。(利伸由于碟河粉系散叫,所以柠茶都系单嗌,但店内亦有午市套餐)

#沙嗲牛肉炒河粉 $49 7/10
——————————————