餐厅: 勇記海南雞
资讯:

上环超人气海南鸡,海南鸡肉质嫩滑,椰子鸡汤香甜😋🔻招牌去骨泰式海南鸡饭(油饭)💰66 ➡️8.5/10个海南鸡饭简直系色香味俱全❤️鸡皮嘅色泽好靓,食落去又唔肥腻,爽口弹牙😍油饭粒粒分明,有好香嘅鸡油味。鸡肉超级嫩滑,就算冇转到鸡脾,食鸡胸都唔会觉得嚡,鸡肉粉嫩而见唔到有血水,熟度控制得啱啱好,真系鸡有鸡味👍🏻🔻海南鸡椰香喇沙 💰76 转金边粉+💰5 ➡️8/10喇沙同平时星马餐厅食嘅差唔多,唔会系因为系海南鸡专门店而马虎😝汤底有浓浓椰香味同小小辣。海南鸡同喇沙分开上,喇沙份量好多,最后都饱到上心口,食唔晒🤣🔻椰子鸡汤(跟餐送) ➡️8.5/10Lunch time要早啲去食先有得饮,送完即止🥲可以饮到椰子嘅清甜味,又饮到鸡嘅鲜味,超级惊喜😍赢左炖汤专门店嘅椰子鸡汤成条街😋暂时系起香港食过最好味嘅海南鸡👍🏻起中上环食到咁高质又平嘅海南鸡真系抵到烂😍👅味道:8.5/10💡抵食:8/10📌环境:6.5/10
上环超人气海南鸡,海南鸡肉质嫩滑,椰子鸡汤香甜😋

🔻招牌去骨泰式海南鸡饭(油饭)💰66 ➡️8.5/10

🔻海南鸡椰香喇沙 💰76 转金边粉+💰5 ➡️8/10