2021-09-12 74 浏览
上网睇呢间啲scone同tiramisu 都几出名~于是星期日下午茶时间walkin入去试吓~分别有两层!地下个层得6个位,长期爆满,因为打卡一流!而上面个层就好多位嘅~基本上茶水揾位入座都系要自己搞掂~嗌左个scone set, 芋泥cake roll, tiramisu croffle!先讲scone set, 有两旧,焗得几松软~而且唔会好甜,另外有两个酱汁(一个cream, 一个类似山楂酱,但唔sure系咪),茶上面食层次感好丰富,而且好香!至于个芋泥cake roll, 入面啲cream系包含住好多芋泥粒!食落去都几重芋泥味!而啲cream亦都唔会觉得好漏!个蛋糕皮都好软绵绵!黎到重头戏:tiramisu croffle! 个手指条劲重咖啡味!而且底层下面啲waffle, 都焗得几香,但因为上面放左啲tiramisu, 令到个waffle稍为冧左少少,无左个香脆感觉!但so far, 都系好食嘅!总括依然,呢间食tiramisu 真系一流!而且weekend系限量供应架!中意食tiramisu 而又坐下café relax下嘅朋友,记得黎呢间啦!
分别有两层!
地下个层得6个位,长期爆满,因为打卡一流!
而上面个层就好多位嘅~基本上茶水揾位入座都系要自己搞掂~
2021-09-12