2021-12-02 642 浏览
喺中上环返工,每一日谂去边度食饭都系一个挑战。其实我一路都好想有一间啱我口味嘅车仔面,咁我就可以成日都去而每日都可以有好多唔同嘅配搭😂前两日我就同同事去咗试下拣得啱车仔面。见到佢哋张点菜纸,见到佢哋个面底竟然有生菜呢个选择。对于成日都怕肥嘅我来讲,即刻就拣咗生菜底。至于配料我就拣咗紫菜、鱼皮饺、猪大肠、猪软骨同黑松露鸡肉饺。我对每样配料都非常满意,特别钟意猪大肠同黑松露鸡肉饺。除咗车仔面之外,我哋亦都叫咗两款小食同一个油菜。醉鸡翼非常入味,甜甜地,作为小食一流。但系我最钟意嘅都系佢哋嘅麻辣鸭血。辣到适中,鸭血你想鲜味,芽菜亦都好充足,真系食到停唔到口。拣得啱车仔面真系一个唔错嘅午餐选择,我同同事以后都应该会成日嚟帮衬👍🏻