2018-04-13
队长自问唔系陈豪级甘识品味咖啡,不过就要每日一啡,最好就多奶泡+炭烧咖啡,次次行过呢间野个咖啡吧都好多人,仲要系全西人,初时以为佢净系饮咖啡,原来都有饱肚既pasta食,于是就揾个TGIF去食。呢到好自助,要自己揾位,同埋原来仲有角楼,如果想食得舒服d,楼上角楼既台会方便进食。果然系咖啡专门店,上到去就有一排柜放满咖啡用品,讲究既咖啡迷不妨睇下有无心头好买返屋企细味咖啡。呢到叫一个meal set(食品+饮品),饮品可以减$10,我地叫左青酱鸡、carbonara、烟三文鱼+车厘茄,如果你好钟意食好creamy、一大pat酱的carbonara,呢到既就干身少少,反而个青酱鸡都几好味,有时唔知系咪d魔师重手左,果阵青酱味古古怪怪,呢到就易入口好多。戏肉我当然要试下个咖啡,队长叫左杯cappuccino,入口好香好滑,咖啡有少少炭烧果种味道,奶泡好厚,好正!至于唔饮咖啡既同事叫左杯朱古力,佢话都好浓朱古力味,唔系普通平价货式。其实如果悠闲d,不妨non-peak hour坐低饮杯咖啡,同咖啡师交换一下咖啡心得。