2024-12-20
今日喺上环发现咗一间超正嘅意大利菜餐厅,食咗Set Dinner X-Mas 唔单止CP值高,仲超好味😋餐牌本身系$358一位。有部份菜式会额外加钱。餐厅装修本身就系绿色加木系超有圣诞feel🎄*Starters* *BURRATA CHEESE*。呢个芝士滑溜溜,搭配上 heirloom tomatoes 同 balsamic,口感好丰富,味道鲜美,非常开胃!*BEEF TΟΝΝΑΤΟ*呢道菜用咗 tenderloin,肉质嫩滑,再加上 tuna mayo 同 capers,带出咗独特嘅风味,真系好特别。*Mains*主菜方面,我选择咗 *BARRAMUNDI*。呢条鱼烤得正好,配上 succotash vegetables 同 pesto sauce,味道清新,令人一试成主顾。另一道主菜系 *BRAISED BEEF CHEEK*。呢个牛颊肉炆得非常入味,口感软滑,搭配 polenta 同 carrots,整体嚟讲好丰富。*Dessert*最后,我试咗 *CHEESECAKE*搭配 strawberry coulis,甜而不腻,完美结束呢顿美味嘅晚餐。另外,佢哋嘅 lemon te
*Starters*
*Mains*
*Dessert*
另外,佢哋嘅 lemon tea 亦都好清新,帮助消化,真系一个好选择!