餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
资讯:

2022-07-18 888 浏览
今日请咗下昼假 同朋友嚟到呢间食牛角包好出名嘅慢煮西餐 😚 衬平日冇咁多人 不过其实都坐满晒 到下午茶时间仲有人排队🤣 所以要食真系要book 定位先得!餐厅装修得几靓系黄色同黑色风格 座位坐得宽躺 墙上仲有树叶装饰 真系几舒服自在 感觉可以座整个下午 佢仲有下午茶甜品set😚 佢个午餐都几抵食! $148 有牛角包或者沙律或者餐汤加一个主食同埋饮品 仲可以加钱食埋甜品😆 龙虾汤流心牛角包 🥐切开牛角包有浓郁嘅龙虾汤涌出来 就好似饮紧酥皮汤不过今次汤包左系牛角包入边 🤣 牛角包个皮好松脆 真正嘅外脆内软! 日本蟹膏流心牛角包😚❤️ (加$28)真心值得叫! 而且系必定要叫 😆 超浓郁嘅蟹膏 一切开蟹膏喺入边如泉涌 涌泻出嚟 牛角包外皮香脆 蟹膏浓郁到好似饮紧蟹膏汤 浓到蟹膏嘅咸香出晒嚟 亦都非常creamy!本身以为龙虾牛角包已经好好食 点知食完呢个之后仲更加念念不忘🤣招牌龙虾汁蟹肉伊面 (加$18) 见到有伊面食好特别 唔系普通嘅意粉 感觉上伊面比较软腍同埋更加入味 龙虾汁同埋蟹肉份量都好多 完全浸满伊面 味道非常夹 亦都非常鲜甜 再加埋清甜嘅芦笋 配较浓味嘅酱汁😋 三两下功夫就俾我哋

龙虾汤流心牛角包 🥐
龙虾汤流心牛角包

日本蟹膏流心牛角包😚❤️ (加$28)
真心值得叫! 而且系必定要叫 😆
日本蟹膏流心牛角包

招牌龙虾汁蟹肉伊面 (加$18)
三两下功夫就俾我哋食清盘🤣
招牌龙虾汁蟹肉伊面

美国封门柳 配自家烧汁 (加$38)
摆盘做得好靓 好艺术😚 左边系封门柳 右边系南瓜蓉加配菜 然后拼成一个心形🧡 封门柳系横膈膜附近 被誉为牛味最浓郁 同埋几鲜甜~
美国封门柳

真空慢煮焦糖炖蛋 (加$28)
原来慢煮嘅炖蛋超级滑溜 但好近又唔会太软够实 蛋味浓郁 焦糖味好香同埋脆口唔会过甜🤤 系令人怀念嘅味道🫶🏻
黑芝麻燕麦奶

荔枝玫瑰红茶芝味特饮 (加$25)
热辣辣嘅天气 呢杯野好清凉消暑 茶底清香 佢个芝士奶盖都好饮 而且外貌好吸引😆 影得好靓👍🏻
荔枝玫瑰红茶芝味特饮

黑芝麻燕麦奶(+$25)
朋友养生叫咗杯热饮🤣,佢话味道方面都好友惊喜,黑芝麻味好浓而且味道好均匀,整体唔算太甜,都值得一试😆

黑芝麻燕麦奶

宜家仲有个优惠抽奖 消费够$300就可以抽Mirror 飞🫣🤣
真空慢煮法式焦糖炖蛋
2022-07-15