2024-06-06 106 浏览
喺铜锣湾地铁站附近嘅呢间日式居酒屋超级有feel! 俾佢门面充满日式风格嘅设计吸引,忍唔住入去试一试,入面嘅装修全部都好有日本风格,好似真系去咗日本居酒屋咁!放咗工嚟chill一chill,好正!我哋嗌咗个叉烧拉面同埋地狱辛辣拉面,两碗都系猪骨汤底,汤底好香浓,直头有种想饮晒食碗汤嘅冲动!地狱辛辣拉面嘅辣度都唔可以睇小,最初以为日本菜食辣都唔会辣得去边,估唔到呢个辣度都有啲料到,钟意食辣嘅朋友绝对唔可以错过!叉烧大大块,非常软熟,肥瘦适中。整体嚟讲两碗拉面都系配得上日本质素!另外我哋仲嗌咗顶级牛小排同埋炸鸡软骨。大推牛小排!我哋嗌咗五成熟,牛肉呈粉红色,肉质鲜嫩,几有咬口,牛味十足,必叫!鸡软骨都系新鲜即炸,热辣辣脆卜卜,好食!最后我哋嗌咗北海道3.7牛奶雪糕同埋抹茶雪糕,两杯雪糕都系自家制嘅,而且味道都非常浓郁,绝对可以媲美喺日本食到嘅牛奶同埋抹茶雪糕,绝对值得一试!