2021-07-12
之前西营盘店新开嘅时候已经食过Bluebird,店铺细细;今次嚟上环新店,依然系sharp醒嘅宝蓝色加只bluebird喺门口,最抵赞系新店位处地铁站隔离,而且楼高两层,任坐唔嬲,仲有门口户外位比宠物主人/吸烟人士,非常贴心☺️🍫朱古力心太软配雪糕 $98本身想食红豆抹茶蛋糕配鲜奶布甸/士多啤梨芒果芝士蛋糕但卖晒😕唯有叫咗份心太软。朱古力心太软非常香浓,唔会太甜;云呢拿雪糕配特浓咖啡都好match,仲有啲焗杏仁片、黑朱古力松露同士多啤梨,果然内外兼备🥰🧀芝士菠菜批 $37呢度有好多酥饼、蛋糕、scone选择,最后我同朋友拣咗呢度比较出名嘅芝士菠菜批。外层酥脆,内馅都丰富👍🏻🥜花生酱鲜奶咖啡 中 $42我上次嚟都系叫呢杯,因为真系好特别,出面系饮唔到呢款口味。而呢一杯嘅花生酱味真系几香浓,饮到底你会见到好多花生酱😆🍊夕阳(橙汁汤力特浓咖啡) 大 $53经咖啡师介绍配咗Tyrian house blend咖啡豆,呢杯真系又靓又好饮,既饮到橙汁𠮶个香甜,又饮到咖啡𠮶种甘与酸,夏天饮真系透心凉🤗
🍫朱古力心太软配雪糕 $98
🧀芝士菠菜批 $37