2023-12-05
【上环黄昏休闲下午茶chill chill🫧】/////放假想远离市区体验慢生活 走到上环一间木系咖啡店🍃人流唔少 外国人占部分 同朋友坐近门口吹住凉风好舒服 忙里偷闲🦦主食以汉堡同全日早餐为主 有多达10几款( ̄▽ ̄).👉🏻黑豆汉堡配辣味薯条 ($128)包体软熟 夹住大块自家制黑豆扒 食到绵密黑豆蓉😗黑豆有甘味浮出 配搭他他酱、萝卜渍以及酸椰菜 多左酸甜味道中和得刚刚好~辣味薯条造型似薯片 好惹味🤭.👉🏻西冷牛扒法包三文治 ($128)法包有惊喜!!外层脆身 内里烟靭🥖牛扒有少量烧汁 份量有好多 差啲食唔晒🤣另外加左牛油果感觉清新都几夹.👉🏻Baileys Mocha Shake ($58)饮品口感厚实 朱古力咖啡融合左Baileys忌廉甜酒风味 朱古力味更香浓 唔会太甜😌.👉🏻Latte ($38)散发咖啡味同时充满奶香 有拉花会更好🥹———📍Kaffeine (上环)上环苏杭街108号地舖
/////
👉🏻黑豆汉堡配辣味薯条 ($128)
👉🏻西冷牛扒法包三文治 ($128)
👉🏻Baileys Mocha Shake ($58)
👉🏻Latte ($38)
散发咖啡味同时充满奶香 有拉花会更好🥹
———
📍Kaffeine (上环)
上环苏杭街108号地舖