2013-10-07
放工饿饿哋 Lunch个阵又听同事讲开呢间“来自法国嘅烧鸡” 简称法国鸡 于时放工即时走去试下 虽然上环呢间铺开咗都一段日子 但平时唔顺路 所以之前都无帮衬过今次终于到 真系几香 我人都未到 都已经闻到香味 铺头的服务员应该以英语为主 因为我见其他客都以英文落order, 餐牌为英语 除咗烤鸡 亦有其他小食 好似薯仔 法式蛋饼等 价钱不太贵 1/4只鸡卖$50 全只好似$150 同city super差不多吧 另外仲有set lunch$60有1/4只鸡 一款小食同汤或饮品 有机会去第三街个间试下先.但我呢日唔系食烤鸡 因为之后仲要返学 唔通一路上堂 一路吐骨咩 所以我食咗烤鸡三文治 $48 啖啖肉 d肉几嫩 ,不过烤味就争d, 哈哈 ,不过份三文冶都几大份 ,我谂有6吋以上. 中间除咗鸡肉 仲有d外国沙律菜同酱汁,食完都几饱肚(我自问不算细食).
题外话/补充资料:
上环呢间只外卖自取