2023-12-14
系上环就可以食到正宗葡国菜,仲边洗突登去澳门呀?今次就黎食Majestic Lisboa,感受一下正宗葡国菜!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ Octopus Salad前菜先黎一份侍应都话好健康既Octopus Salad 🥗 味道非常浓郁复杂,有各种香口既蔬菜,洋葱,蕃茄,芫荽等,配上八爪鱼同香油味道非常浓烈而且又唔系食紧近期大家都食开既沙律菜。回归传统,感觉反而更新鲜。✨ Bacalhau a Bras鳕鱼干,啫系马介休,将鱼肉拆成丝粒状,配上蛋黄炒均。食落有淡淡芹菜香,加埋柠檬汁,佢就好似一碟鳕鱼饭咁,非常好食🤤✨ Piri Piri chickenPiri Piri啫系辣椒,辣椒烤鸡非常有非洲土著味鸡肉滑嫩,表皮香脆,辣辣既酱汁令成只鸡都非常开胃易入口。佢配既两款酱汁一款系酸辣汁一款系甜辣汁,感觉上都唔错,令呢度菜有更多变化。佢配既饭都系有味饭,用汤汁煮成,有d似海南鸡既油饭,但就更香更湿,而且系有饭焦架。✨ Cinnamon Portuguese Tart肉桂粉多到成个盘都系呀!同澳门经过改良既葡挞感觉好唔一样!可以食得出佢带有更多西方国家既口感 🤣
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
✨ Octopus Salad
✨ Bacalhau a Bras
✨ Piri Piri chicken
Piri Piri啫系辣椒,辣椒烤鸡非常有非洲土著味
✨ Cinnamon Portuguese Tart