2022-06-08
之前想食都系超市买返去自己煮,多数买李子柒同好欢螺。终于有店可以堂食,仲要系旺角。但等既时间就比赛耐,排队半个钟+等食物半个钟。建议5好加单,一开始叫晒,因为加左个粉拎走,又坐左半个钟…食物:卤大肠螺丝粉+猪五花肉+炸蛋汤系好饮,无小红书讲得甘淡味, 荀丝酸过好欢螺跟果包。面都几滑,大肠好少,无咩印象,猪五花肉好肥几好食,炸蛋都大只,主要系油香味同酥脆,唔系食蛋味。但我觉得叫返招牌其实都够满足.爆炒螺丝粉:系即炒,好热好香,好有以前大陆大学门口果条宵夜街既风味。浓味过汤螺丝粉,一个drinks 系唔够送晒成份面。食完叫多左个外卖比屋企人。就算冻左都好好食。酥肉:都热既,但味道好正常普通,可不叫。但佢最先上枱,主要用黎止饿,食住等。D粉无得拣辣度同酸度,如果好唔食得辣,可能试下问店员落少d。枱面有辣椒油同白醋可自己加,但好岩我口味,所以都无加。冰粉:黑糖味,on top有提子干同芒果肉。我无食晒,见到湿左既提子干已经麻麻有兴趣,芒果同个粉唔算太夹,用黎解下辣ok,但无其他店甘好食。
食物:
卤大肠螺丝粉+猪五花肉+炸蛋
汤系好饮,无小红书讲得甘淡味, 荀丝酸过好欢螺跟果包。
爆炒螺丝粉:
酥肉: