2023-07-11
今晚突然好想食海鲜,上网睇左一阵就临时约埋妈咪去葵芳揾食。喱间铺同对面一间茶餐厅原来系一齐既。可能因为父亲节,我地都等左半个钟先有位。✨海鲜种类多,价钱合理。个menu选择都算多,又唔系好贵,上菜速度好快,基本上10分钟左右就有野食。讲下我地嗌左咩先。🦀避风塘炒蟹我自问系避风塘炒蟹专家,由3岁就开始跟屋企人揾食!但喱个蟹真系有少少令我失望,只蟹偏细,啲避风塘粒粒非常硬,我差啲分唔清到底系蟹壳定炸蒜?不过啲蟹壳厨师都一早处理左,唔会话好难开黎食!🐚豉椒炒蚬喱个𩠌啲汁厨师似乎打左个芡,啲蚬好挂汁同出面做法有啲唔同,上菜个时出晒烟,真系新鲜炒既!🎋腐乳炒通菜估唔到喱碟菜竟然系我最爱😂啲通菜炒得好爽脆又好有腐乳味,送饭🍚一流👍🏻👍🏻 我仲食紧蟹个时妈咪已经清晒碟菜😂😂题外话我见同场有客人想食虾但卖晒,个店员仲走去惠康同街市睇下有无得买😂😂服务真系一流!总括然而,喱啲咁有人情味既食店都好值得我地支持既✌️
✨海鲜种类多,价钱合理。
讲下我地嗌左咩先。
🦀避风塘炒蟹
🐚豉椒炒蚬
🎋腐乳炒通菜
总括然而,喱啲咁有人情味既食店都好值得我地支持既✌️