2023-07-29
一家大细外出食饭,拣食台湾野大人细路都有岩食既野讲下个环境先,座位阔落,坐得得好舒服,但冷气超级冻🥶另外,上菜速度劲快,落左单唔够5分钟,全部上晒枱😂咁岩我好肚饿,所以即刻觉得好加分🤭头盘叫左个皮蛋豆腐同埋古早味卤水拼盘皮蛋豆腐 - 我第一次食,好有惊喜,皮蛋同埋台式嘅酱油膏,咸咸甜甜好好味,豆腐加埋肉松,再点酱油膏好醒神开胃古早味卤水拼盘 - 成碟卤水嘅料都系偏硬,卤既时间唔够,个人钟意食比较软身既卤味,但味道系唔错嘅,除左豆腐,因为呢只豆腐外皮似豆干,入面系软淋淋既感觉麻麻地台湾葱油鸡扒干拌刀削面 - 鸡扒同一般台式盐酥鸡扒冇乜分别,外皮都系好香脆,唔会有油溢味,唔错。至于咁刀削面偏软身,味道方面好淡,我要加埋皮蛋豆腐嘅酱油膏食先觉得够味台式香肠菠萝炒饭 - 呢个饭最受小朋友欢迎,炒饭粒粒分明,香肠嘅味道系平时食开台湾肠嘅味道,甜甜地咁,而菠萝食得出系新鲜菠萝唔系用罐头菠萝,呢个炒饭好推荐!饮品方面净系叫咗杯茉莉绿茶加珍珠,冇少甜嘅情况下竟然唔会偏甜,淡淡嘅茉莉茶香加烟靭嘅珍珠,整体黎讲满意。
讲下个环境先,座位阔落,坐得得好舒服,但冷气超级冻🥶
头盘叫左个皮蛋豆腐同埋古早味卤水拼盘