2018-03-23
今日同同事去大本型食lunch,无意间见到呢间新开左一段时间嘅餐厅做紧优惠【免费赏您午餐一客】,好可惜已经派晒飞,不过我地依然比钱入去试下新野。店舖主打上蒸下煮料理,佢menu嘅食物款式唔系好多。 点餐嘅方式都几特别,佢会畀张过咗胶嘅餐牌你,然后用支黑色marker喺上面圈。我地2人点左2个餐,一个系【汉堡扒· 芝士蕃茄炊饭锅】,另一个系【栗米鸡·柚子寿喜烧炊饭锅】,再包2杯餐饮,可以拣冻蜜桃茶或者热玄米茶。【汉堡扒· 芝士蕃茄炊饭锅】卖相都几靓,一边蒸,一边煮,蒸笼有好大件嘅汉堡扒、豆腐、南瓜同芽菜。蕃茄混入芝士饭里面,令到冇咁腻,不过依然好饱。【栗米鸡·柚子寿喜烧炊饭锅】嘅栗米鸡无咩特别,比较普通,寿喜烧个汤有少少柚子味,但唔够浓味。走𠮶阵,见到门口啲冬甩,好有兴趣试一个,不过实在太饱,留待下次啦!