2020-09-19
今日见到这家新餐厅,见到就想试试⋯结果中伏 首先,该处冷气好冻,所以要求转位。明明有其他空位,不过佢话可能有其他客人就拒绝⋯难度我不是客人⋯?那我到底是什么呢?再三要求下,佢终于肯转位。坐下后,餐具同厕纸有好多污渍...算...我地唔用 我地叫左 B餐同 C餐烤肉,其中 C 餐有牛舌。D野食黎到后,见唔到有牛舌,于是我地轻轻问店员。佢竟然指著牛小排为牛舌 大哥,我一生人唔系第一次食牛舌,你竟然指肉为舌?于是我地揾另外一位店员再问,起初佢样子充满疑惑,最后看左碟肉成分钟后。终于换左比我地。好在本人曾经食过牛舌,略懂一二。如果唔系,食左咩都唔知 食下食下,D野食味道算正常。不过,明明每一个人都有白饭,我地唔提店员佢唔会讲。我揾左 3 个店员,问 3 次终于俾我 埋单大概 200 几⋯哎,当自己帮助一下疫情下的餐厅,都明白经验困难。但最后⋯肚子痛 本来唔想写食评,不过我觉得我要将我嘅经历诚实告诉大家。大家考虑这家餐厅时请三思⋯不过如果大家觉得做善事OK,可以考虑一下
坐下后,餐具同厕纸有好多污渍...算...我地唔用